Великденски биячи

В началото на светлата седмица ще препоръчам моите 7 бияча – бизнес инициативи, общности, споделен опит и събития, които могат да помогнат да останем силни в и след края на извънредната ситуация.

Дистанционна работа и продуктивност – публична група, в която намерих съмишленици с опит, среда за споделяне на доброто, лошото и забавното от работата у дома при принудителни условия. Хоум офисът не е новост за мен, но извънредната ситуация принуди всички ни да се научим на нови номера.

Форум КЛЮЧ и поредицата от уеб събития с експерти. Те започваха с разговор с психолог, което е знак, че екипът на инициатива е наясно, че спасението и решението на проблемите започва отвътре навън.

Създателите – Дигиталните оптимисти на България – през последните седмица екипът на платформата предложи серия от онлайн разговори и блог интервюта, които целят основни предизвикателства. Платформата показа, че събира истински дигитални оптимисти.

Академия за иновации 2020 – предстои онлайн през юни и дава възможност на журито, менторите и участниците да покажат, че наистина мислят отвъд клишетата на кризата. Не пропускайте и Innovation Starter Accelerator – новия проект на организаторите на академията.

Escreo с тяхната навременна адаптация към новата обстановка. Потърсете интервюто на Елена Николова за Капитал Daily.

Театър Възраждане, който първи отвори врати за зрители онлайн. Социалната дистанция ни направи по-чувствителни към нуждата ни от изкуство и се надявам това да не е временно явление.

Български фонд за жените обърна внимание на скритите проблеми, провокирани от изолацията. Дано те и всички други организации, които работят срещу домашното насилие и за подкрепа на уязвимите, да успеят в мисията си

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.