Как се подготвяме за първи клас? – част първа

В няколко текста смятам да разкажа за нашата подготовка за първи клас. Забелязах, ми въпросът обичайно е: Готови ли сте за първи клас?“, което включва и дете, и родители, но май по-неподготвени сме ние, родителите – и емоционално, и мисловно, и технически, и мебелно и т.н. Моето дете е почти незаинтересовано към материалната част, с изключение на новото легло и бюро, и още нещо, за което ще разкажа, и напълно готово да отиде в първи клас, защото там няма да спи следобед…Обективно това е сериозна причина, когато не ти се спи.

Разбира се, при настоящата извънредна ситуация, тепърва ще го подготвяме, че освен раница с моливи и тетрадки, вероятно ще носи и маска, ще спазва строги правила за хигиена – те поне са му познати, и ще учи повече, отколкото ще играе, скача, или рисува. За останалото май твърде мното неща още са в draft версия.
Но нека разкажа с какво започнахме подготовката за ученика. През юни, когато още се възстановявахме физически и психически от пълната блокада на живота ни, аз огледах приятното ни апартаментче – уморено, помрачняло и силно изрисувано. Реших, че ако не сега, то кога по друго време да не обновим къщата и да се възползвам от подкрепата на баба му да направим и нещо като собствено пространство.

Няма да ви занимавам с подробностите, но успяхме доста хитроумно да се справим с предизвикателството да намерим мебели и да им намерим подходящо място. Това, което очаквах с нетърпение като част от плана, беше да боядисаме част от стената над леглото му с Escreo – боята, върху която се пише и трие, и за която знам, че е спасение за родителите, деца, учители, когато черната дъска я няма.

Това се оказа отлична идея, защото, нашият конструктор-пират-математик-изследовател-природолюбител е и художник. Затова всяка площ, подходяща за вдъхновението му, е много нужна сега и веднага. И ако може да се трие или обновява, защото скиците са повече от крайните резултати.

Ще продължа с останалите мои находки, които се надявам да са полезни и на други родители, които се готвят за първи клас.

Снимка:https://www.pikist.com/

2 thoughts on “Как се подготвяме за първи клас? – част първа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.