Време за любов и още нещо

14 февруари – ден за неделните пържоли, повод за преяждане със шоколад, или да отворим бутилка вино…Колкото интерпретации, толкова и възможности за (само)обичане, за споделеност, за всичко или нищо.

Седмица преди неделя, 14 февруари, ще ви „подаря“ моите предложения за празнуване, грижа, смях и любов, кой както ги разбира.

Любовта идва отвътре навън

Преди около 2 години започнах осъзнато отново да мисля за промени в начина ми на живот, хранене, движение и този път стигнах до действия, което е напредък. Няколко чисто физически и видими резултати ме накараха да осъзная, че, за да се обичам, трябва да се познавам по-добре и да се погрижа за себе си, да си доставя удоволствие.

Първото нещо, което направих, беше да тръгна на фитнес с приятел инструктор. Не мога да давам професионални съвети по темата, но най-важното е да не правите самодейности, ако сте без спомени за двигателната си култура. Като цяло спортът е трудна любов, но си струва.

След това, след препоръка, сериозно опознаване на производителя, на качествата на продукта, започнах да се храня с повече безмесни продукти и с повече растителни протеини. Моят най-добър подарък, който направих на себе си, бяха Ancestral Superfoods – смески от покълнали и ферментирали функционални храни, които са богати на лесно усвоими хранителни елементи. Биосертифицирани, веган, сурови, алкални, обогатени с пробиотици от 100% растителен произход, и направени от внимателно подбрани зърнени храни без глутен. Оказаха се вкусни, засищащи, успокоиха и регулираха стомаха ми, и разрешиха постепенно куп неприятни проявления на неособено осъзнатото ми хранене.

И макар че това не се случи на Св.Валентин, смятам, че спортът и Ancestral Superfoods – са две от най-добрите ми попадения в грижата за мен (в момента пакет за влюбени от два продукта е на промоция).

Снимка: Ancestral Superfoods


Сладко, с аромат на рози

Аз обичам сладко. Какаото ме поведе по грешния път на изкушението много отдавна, така че няма връщане назад. Опитвам се да стоя в правия път и предпочитам черен шоколад и в домашните сладкиши го заменям с рожков, но неоспоримият факт е, че ако вкъщи попадне дори и млечен шоколад, дните му са преброени.

Но отскоро знам как да запазя конкретни шоколадови бонбони само и само за мен. Протеиновите шоколадови бонбони на Cardinal bites. Те ухаят умопомрачително омайващо на рози и „грабнаха“ жените във фамилията ни. Затова аз си ги купувам по повод, а понякога и без, и си ги ям без терзания, че ще напълнея

Опаковката им е луксозна и впечатлява, а то винаги е бонус, когато правиш подарък на скъпи хора, които се грижат за себе си. Затова без колебания това са моите хапки изкушение, което бих споделила и с други, но след като си хапна. Сега бонбониерите са с 20% намаление, така че ще пазарувам повече, за да има и за семейството. Смятам Cardinal bites за едно от класните удоволствия, които ме карат да се чувствам със самочувствие. А това, това е лично.


Снимка: Калина Николова за Cardinal Bites

Прочети ми… любов

Един от най-ценните подаръци, които майка ми е правила, е Киндълът, който ми купи, когато бях бременна. Ще обясня защо. Последните два месеца се наложи да си постоя вкъщи, а библиотеката ми „отесня“ откъм интересни заглавия. После дойдоха месеците на безкрайни разходки по паркове и градинки за детски сън на въздух и без електронната ми книга, и аз, и съпругът ми нямаше да оцелеем.
В момента едва стигам до устройството, но на него изчетох сериозни и тежки книги, които нямаше как да събера в куфара си за почивка.

Така естествено стигнах и до аудиокнигите, с които наваксвам четенето, докато се движа. Установих, че седмичното чистене минава доста по-приятно с книга „на уше“. Безсънието също се бори по-добре, когато някой ти разказва приказка. Затова си подарете Storytel или, което и да е друго приложение, с което да съкратите пътя на книгите до вас.

Разбира се, хубавата книга на хартия е емоция, на която винаги казвам „да“. Четенето на хартия е преживяване, което носи наслада, също както хубавото вино – има аромат, позволява ти да забавяш удоволствието, да повториш, да докоснеш магическите думи, които отключват нови светове. Книгата е подарък за и с любов. Ако сърцето и домът ви са пълни с книги и искате да ги споделите, възползвайте се от акцията „Книгодаряване“ на Асоциация „Българска книга“.

Време за любов

Покрай необичайната 2020 г. всички осъзнахме, че най-скъпо е времето за любов. То може да е за един, за двама, в семейството и с приятели, но няма начин да върнем минутите, часовете, дните, които сме пропуснали. То никога никому не идва даром, а се постига или извоюва.

Аз си поисках и получих своите часове тишина за писане, мислене, за мене си, но държа много на времето ни тримата на вечеря. На масата с покривка, с целия комплект прибори, салфетки, цвете, всичко, което ме кара да чувствам, че сме заедно. Затова и относително често правя подаръци на къщата – нов специалитет, нови подложки за хранене, я красиви салфетки или калъфки за възглавниците в хола, нова саксия за ужас на мъжа ми. Но всичко това са кратки моменти любов, които правят времето за обичане запомнящо се. Много често пазарувам от онлайн магазина на ФБ групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“https://kupipodarak.com/

Желая ви хубава неделя, 14 февруари 2021 г.! Направете си я по свой образ и желание. Важното е да е време за…вас.

Основна снимка: 🎄Merry Christmas 🎄 от Pixabay„>pixabay.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.