Лични

История за любов, чорапогащи и още нещо

https://pxhere.com/

Цяло лято се чувствах неудобно да сложа къса пола на голи крака. Дали защото не съм дългокрака красавица, или защото не съм на 20, но фактът е, че се притеснявах.

И такавчера беше първият истински и дъждовен почти есенен ден. И беше хладно. И аз сложих къса рокля-туника, защото бях с чорапогащник. Краката ми не станаха по-дълги, нито аз съм много по-различна, но друга работа е чорапогащникът…

Ходя си с кеф, гледам си в краката и им се радвам. Ех, добре, че заваля, за да нося късо. Покрай дъжда отнесох и доста погледи – я с подтекст „на тази сигурно й е много студено“ или „явно не е видяла прогнозата“, а може би – „ей, маце“, но по-важното е, че се прибрах със здрав чорапогащник и с по-добро настроение. Обичам да предизвиквам слънцето, като му покажа какво губи, докато се цупи!

Вечерта разказах на няколко приятелки за моята женска логика да нося късо, когато е студено, и те признаха, че понякога чорапогащникът притежава магическата сила да ни кара да се чувстваме по-уверени. Една от приятелките ми дори цитира следното поверие: „Ден на Св. Вкмч. Първи Чорапогащник. Пие се червено вино. Ако пусне бримка, есента ще е греховна.“ И шеговито ме попита дали чорапогащникът е здрав. Здрав си беше и оцеля до следващата сутрин, когато се скъса точно преди да преживея най-сладкия флирт от дълго време.

Малко след 9 часа се видяхме за кратко с една приятелка и нейния син – русокос и синеок младеж на година и половина. С него се обичаме, откакто беше мръвка и половина, но явно в тази студена сутрин, моите рокля и чорапогащи разпалиха страстта му. Двете с майка му си говорим за детска градина, манджи и т.н и го поглеждаме контролно.

А той ми намигва. Не веднъж, не два пъти, а като светофар на червено. Е, още му е трудно да намига с едно око и ми предава послания с морзовата азбука на любовта на 2 екрана, но за допълнителен ефект ми се усмихва. Майка му прихна да се смее, а аз се изчервих! Този невръстен младеж ме накара да се чувствам толкова хубава, колкото рядко ми се е случвало. И Киану Рийвс да беше минал покрай мен в този момент, щях да го отрежа.

Казах: „Аз съм твоя и без да ми даваш нишани. Упражнявай се за някоя девойка в твоята възрастова група, че иначе ще предизвикаме скандал.“ Лепнах му една целувка по бузата, обещах му най-големия камион или кола, който си избере, и се прибрах при законния съпруг, защото толкова извънбрачна любов е опасна.

Вкъщи и втора бримка плъзна по крака ми и ми стана ясно – ще си ходя боса и страстна, а на Св. Вкмч. Първи Чорапогащник ще му благодаря от сърце за любовта на две бримки разстояние!

Снимка: pxhere.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.