Осмели се в бяло!

Късите панталони са на мода винаги…Все пак мъжете, а и жените ценят високо стройните крака и добре оформено дупе, и все ни гложди червейчето на суетата или самочувствието дали, разбираш ли, и аз го мога… да нося къси панталони. В крайна сметка накрая всички носим късо, според собственото си разбиране – кой до закръглените хълмове на задните части, кой до средата на бедрото или с парашутни гащи, но бариерата „къси панталони“ лесно се прескача, а и отдавна не е табу. Те вървят и с бразилско дупе, и с бременно тяло, и с няколко кг надолу или нагоре, стига да не ти пука. Важното е да ти е удобно. Повече по темата за късите панталони четете в Мама Нинджа

Е, белите панталони са друга работа. Аз се разделих с моите бели дънки окончателно преди около 2 години. Тогава установих, че:

а) белите панталони не „вървят“ с дете, дори и на официална разходка, още по-малко на разходка по плажа. Обикновено до 30 минути след началото са като карта на всички видове пътеки, игри, и храна, която сме поели. Дете в бяло е същата работа. Дори не правя разлика между момче и момиче. Бялото не прощава, изисква, и пада в неравна битка с живота, който е мръсна работа.

б/ белите панталони изискват самочувствие или непукизъм. Ужасно приятно и красиво е да видим свежо, здраво и атлетично тяло с опънати бели панталони в различна дължина, което се носи като еднорог сред простосмъртни. Аз обикновено слагах моите бели панталони след диета и на път към среща. На срещата или там, където бях, бях ужасно разсеяна да поддържам белите си панталони безупречни и това ми отнемаше цялото удоволствие от преживяването. В този момент винаги се сещам за една сцена от последния филм за Бриджит Джоунс. В цялото си великолепие с бели панталони падна като гюле в една локва на рок фестивал. Клишетата не прощават.

На нас, останалите, извън еднорозите и моделите за снимки, или бельото личи неприятно под дънките, или така си мислим, или отнякъде любопитно наднича плът, която уж гълтаме, или, още по-зле – 10 минути след обличането на прекрасните бели панталони като от модна корица или морски видеоклип има следи от прах, кал, сладолед….Накратко белите панталони са като романтична роза с остри бодилчета. Изглежда прекрасна като идея и „боде“ наживо. Но ,хвала на смелите и непукистите, на които бялото им отива, защото са над нещата. Все пак, предполага се, се над облаците от съмнения и предразсъдъци, sky is the limit. Носете бяло, ние сме с вас!

в) както много хора, особено мъже, забелязват, жените в цикъл обожават да носят бяло. Поне според рекламистите. В реалния живот аз познавам повече жени, претърпели неприятни инциденти, докато са носили бяло и светли дрехи, особено през този период от месеца, отколкото ухилени щастливки, които да карат колело с бели дънки в този момент. Но всяко правило има изключение и аз едва ли съм от представителната извадка.

Все пак твърдя, че белите панталони са илюзия, за която си плащаме жестока цена, която не си заслужава винаги. Да, привличат ужасно силно, като шоколадова торта, докато си на диета, но никога, или рядко, са това, което си представяме. Но има времена, има моменти, когато са точно на място, макар и за кратко. Пазете си снимките и спомените от тях, но не им робувайте. Носете си белите дрехи, момичета, когато сте силни, и да не ви пука! Ако ви притесняват, да вървят по дяволите! Светът е оцелял и без мен в бели панталони, но ги помни с добро и с усмивка!

Photo by form PxHere

One thought on “Осмели се в бяло!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.