2022 – ready or not?

И така, след около седмица, 2020 too (ах, тези езикови каламбури), ще влезе през врата, без да ни пита кой какво иска, прави и защо , по дяволите, отново времето не стига. През 2021 г. аз научих няколко важни неща:
– първо, най-важното за успеха на моите начинания и на тези на хората, начинанията, с които съм свързана, е аз да съм здрава, във форма и с разсъдъка си. Това не е лесна работа и изисква не просто добър сън, грижа за себе си и любов, а и инвестиция в това да си най-важния за себе си. Аз все още не съм, но инвестирам чрез грижа за здравословното си хранене – Ancestral Superfoods , благодаря за съдействието.
Започнах отново да се движа повече със строгата и справедлива Марияна от Спортен клуб „Ферия“, и не на последно място, се уча в движение. Да, тази година осъзнах, че ако досега нещата ми са се случвали добре заради знания и умения, то вече трябва да се надбягвам с още по-добре подготвените, за да съм в час.
Изслушах 2 онлайн курса за един месец, работих заедно с Александър Кръстев от BookMark и отново няма да пропусна Innovation Explorer 2022 на 24 февруари 2022 г., за да мисля в бъдещо време. Книгите на хартия и в pdf отново се трупат и, дано ми стигне достатъчно кафе Ведра, за да ги прочета в дългите си дни.

– второ, никой не стига далече, ако нe мисли на широко. Две години в Ковид и постКовид ситуация ни ограничиха хоризонта, или поне моя. 2021 г. ми показа, че мога да правя по-големи крачки напред, когато гледам отвъд хоризонта. Успях в някои начинания и преживях тежко провала в други – проектите на Сдружение „Безопасни детски площадки“ бяха изпитание, от което излязох с много повече, отколкото влязох. Но, същото така се учех и от книги, и филми. Повлия ми много „Кривата на щастието“ на Иво Иванов, а от филмите препоръчвам с 2 очи и чифт очила „Джули и Джулия“. Огромно благодаря и на предизвикателството „Тийноватор“, заради което за втора година влизам в пряк двубой и взаимодействие с тийнейджъри, които създават стартъпи.

– трето, но може би, най-важното. Никой не успява, и не се проваля сам. Семейството и близките ми приятели са истински важни за мен. Като човек, отдаден силно на кауза, и работеща вкъщи майка, знам колко е трудно да си вкъщи, ама не съвсем. Но имам съпруг, който ме разбира, мрънка умерено, но застава до мен. Детето ми е вдъхновение и досада, но повече първото, и го обичам и заради двете. И сме заедно във всичко. А приятелите ми и колегите са истински търпеливи към моя огън за още, още….

И така, 2022 г. я чакам въоръжена и опасна! Имам, каквото е нужно, за да не се проваля с трясък, и още повече, за да успея. Ще мечтая повече, ще работя здраво, и ще се опитам да съм здрава и щастлива! Наздраве! Желая ви същото, а и повече!
Снимка:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.