5 ползи от близо 1,5 година в извънредна ковид ситуация

5 ползи от близо 1,5 година в извънредна ковид ситуация, в относително произволен ред:
– Обличаме се за себе си. Когато работиш повече или само от вкъщи, се сещаш и, че не е задължително да си в костюм, но е препоръчително за психичното здраве, да носиш дрехи, в които се чувстваш добре. Вярно, настъпи ренесанс на спорните долнища и горнища, но все повече хора работят от вкъщи спретнати, жените с прическа и грим, защото все пак не сме забравени вкъщи.
– Повече ценим и тишината, и разговорите, срещите с хора. Дори и телефонът да не звънне цял ден по работа, но имейлът да прегори, знам, че в края на деня за когото е важно, се сеща за мен. Обичаме повече тези, с които се чувстваме добре, защото и те ценят времето с нас извън собствената си тишина или служебни разговори. И да сме офлайн е толкова сладко!
– Започна да се развива култура на уважение на личното пространство. Когато ни го изискват, все се налага да го спазваме като начало. Тези, които ценим личното пространство, сме щастливи от този ход на историята.
– Живеем повече за мига, колкото и да е клиширано. То миговете са малко и по принцип, но сега ги събираме като перли в морето. Тъпо е, че понякога забравяме, че има желания отвъд „да сме живи и здрави“, затова или прекаляваме в дребнавости, или рискуваме всичко, но вече теглилката за време е по-точно.
– Знаем по-добре кои сме. И близките си опознахме по желание или по неволя. Това може и да не е добре понякога, но кога сме си помисляли, че ще сме толкова честни? Сега поне картите са на масата, и се надяваме по-доброто да предстои.

Желая ви повече перли време, тишина и хора, колкото ви трябват, и дрехи, които да ви са по мярка и душа!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.