Хоум офис размисли

Академия за иновации 2019

Здравейте, как сте? След повече от 40 дни в принудителен хоум офис, който не е обичайният хоум офис, как се чувствате?
Вече имате ли списък с навици, които ще промените за постоянно, и такива, които ще зарежете, щом излезем от тази ситуация?
Моето лично мнение е, че тази принудителна работа от вкъщи в крайна сметка се оказа по-голямо изпитание за тези, които по принцип работят у дома. Въпреки навиците ни, идеята за принуда ни подтисна допълнително, а предизвикателството да делим офиса и с цялото семейство стана още по-тежко. Как да ограничим работата от домашните задължения стана трудно, нали… Как да се лишим от любимата ни изолация за сметка на другите? Къде да теглим чертата на личното и общото? Аз лично вече наистина се мразя в ролята на домакиня.
Има и друго. Започнах да спортувам, за да изляза от вкъщи и да се опитам да се социализирам отново успешно. Необходимо ми е за работата. Тъкмо създадох навици да се „мешам“ с други хора не по работа, и какво…бум изолация. Три седмици не направих и едно упражнение, докато се почувствам готова.
Продуктивност, продуктивност, продуктивност….Няма продуктивност по команда. Периодът ни наложи нова мантра за успех, която според мен нанесе щети на успешната продуктивност на повечето от нас. Тя изключи личното време за размисъл, гняв, почивка, в името на продуктивността. Да, бомбандират ни идеи всякакви за спорт, медитация, готвене, чистене, игра, но никой не казва: „Спри! Почини си! Това е болестно време и ти имаш право на скръб, възстановяване!“.
Кризата, разбира се, е и възможност. Но по-важното е да няма регрес, както четох в статията на един треньор. Затова аз реших да броя постиженията си и загубите си ден по ден, а не да градя кули от илюзии. Засега няма регрес, дори има прогрес, но карам лека полека.
Последно: аз страдам по това, че преди, ако поисках, можех да изляза навън и да намеря свое убежище или каквото търся навън. Може и да е веднъж на седмица или повече, но го можех. Искам си свободата да излизам от своята, лична изолация по избор!
Затова ще се радвам да си кажем честно как сме наистина в условия на принудителен хоум офис и какво печелим и губим в преследването на продуктивност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.