Предприемачество и иновации

Innovation Explorer 2020 избяга успешно от клишетата

Понякога е скучно да пишеш за иновации и предприемачество. Капанът на клишетата по темата е наистина сериозен, подлъгва…лесно се пада. Innovation Explorer 2020 избяга от клишетата и то успешно. Всяка година успявам да намеря причина да искам да отида и следващата. Отново чух истории, които показват, че в дигиталния свят на промени, това, което не може да се дигитализира – човешкото, ще става все по-скъпо и ценено.

Чух напълно реалистична, но оптимистична теория за бъдещето от Герд Леонард, в която нямаше клишета, а истини, и то, разказани човешки. Запомних, че е препоръчително поне 10 минути на ден да мисля за бъдещато. Да не се страхуваме от него, а да се подготвим. Не че имаме друг избор, нали…

Срещнах две изумителни жени – едната ще отиде до Марс и Земята ще изгуби от поглед изумително красива, остроумна и предизвикваща мисълта и мечти изследователка. Сега вече знам, че ако синът ми наистина отиде на Марс, ще е и заради нея. Тя каза, че пътуването до, изследването и населяването на Марс е най-големият тест за нашето бъдеще на Земята. Ако там успеем, ще успеем да останем и тук по-дълго. Адриана от Марс, благодаря ти, и успех!

Не на последно място Dr. Yene Assegid от Етиопия ни разказа историята на баба си, която е платила цената на неудобната истина в посткомунистическа държава. „Бог няма да ви прати поща с послание : „Направи го! Ти си избраният/избраната! Това е шепот в мислите, който трябва да имаш смелостта да направиш силен глас“, отговори тя на въпроса как се създава лидер, какво го прави силен. Вие чувате ли шепот в главата си да постигнете целите си?

Междувременно се „омешах“ с колеги, оплетохме нови мрежи с добри идеи и за път напред и заедно. Попяха ни български предприемачи и техните гласове звучаха силно и в хармония. Дано им върви по ноти и в бизнеса! Денят си струваше!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.