Анализ на по(о)бърканата домакиня за душата

Много се чудих къде ѝ е мястото на книгата на Траяна Кайракова – „Цветен анализ на по(о)бърканата домакиня“. В кухнята при рецептите ли да я наглася, в библиотеката, редом до „Том Сойер“ и до „История на цивилизацията“, или да я задържа до, върху, близо до леглото си, където понякога намирам време за четене.
Познавам Траяна като жена, родител и педагогически съветник, но най-вече като човек с пъргава мисъл и остър ум, с много силно чувство за самоирония, с хумор на ръба на този в любимата кръчма на баща ми на село. Тя е блогър и не знам кой е бил този смелчага, който ѝ е поверил и блога на училището…Добре че тя е добре възпитана педагожка и майка, че иначе….горко им и на деца, и на родители, защото и хубавото, и смешното, и лошото щеше да е там, и всеки щеше да иска да учи при нея.
Нейният цветен анализ на по(о)бърканата домакиня се разполага в кухнята, която претърпя сериозен ремонт и всички знаем какъв (възползвайте се от разказите за него, за да се подготвите за вашия ремонт това лято), „сяда“ на масата с изумителното ѝ семейство, което или е прихванало от нея или тя се е заразила със силно чувство за хумор и непукизъм да се „излага“. Преминава в хола, детската стая с децата ѝ, които не ѝ оставят ден без вълнение, и отдъхва на терасата, където Траяна се отнася с невероятно лирични и нежни мисли в пълен контраст с лудия ѝ живот вкъщи.
Книгата върви леко, задавя те от смях, замисля те, внимание – може заради нея да загорите някоя манджа! Сборникът ти връща чувството за реалност и ти подсказва, че не си единствената по(о)объркана домакиня, майка, съпруга, жена, човек и всички сме луди по малко, но това е ОК, стига да знаем кои сме.
И така, да се върнем към въпроса в началото. Реших да поставя цветното томче в хола-кухнята-офиса ми, защото и без това там съм по(о)объркана домакиня, майка, съпруга, жена.
И Траяна Кайракова- ти или аз ще пишем дневника на по(о)объркана майка-активистка-съпруга-работи вкъщи-с котка? Да се разберем навреме…И да си знаеш, няма да ти простя, че дори не се опита да ме окуражиш, че след първи клас става по-лесно!
Доколкото разбрах, първият тираж на книгата е почти изчерпан, така че действайте.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.