Да си гражданин e супер яко

За мен е огромна чест и отговорност, че ме потърсиха да популяризирам кампанията #ДасигражданинЕСуперяко.

Това се случи в седмиццата, в която кото част от Сдруженение „Безопасни детски площадки“ подписах договора за проекта „Аз съм промяната“, с който ще се опитаме да овластим децата в процеса на взимане на решения за средата им за игра и спорт. Затова и подкрепям всяко едно усилие за гражданско образование и за насърчаване на активното гражданство.

Предметът Гражданско образование (за учениците в 11. клас) може и да звучи сухо и скучно, но без активни хора с мнение ще продължим да тънем в постистини, псевдолъжи, конспиративни теории, и униние, че нищо не зависи от нас. Европейската комисия в България заедно с образователния портал Уча.се и Софийска платформа са изготвили 36 кратки видео урока, които са достъпни безплатно. Темите варират от държава, власт и институции, през медии, корупция и избори, до гражданско участие, Европейски съюз и демокрация.

Моят син още е малък за тези видео уроци, но подозирам, че ще му ги пусна още щом научи какво е Европейски съюз. И без това вече знае кой е Байдън, Тръмп, Урсула фон Лайден, Бойко Борисов също. И няколко кмета познава. Така че без съмнение ще имам дете с мнение и с граждански позиции, още преди да се усетя.

Благодаря за честта, #ДасигражданинЕСуперяко.
Очаквайте продължение!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.